Toekomstbouwers aan het woord

Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een toekomstbestendig gebouwde omgeving. We spraken een aantal koplopers over hun toekomstdromen.

ABN AMRO: tien jaar partner van de Dutch Green Building Week

“Veel hoogtepunten, en nu gezamenlijk energie genereren voor de grote uitdagingen van vandaag en morgen” Al tien jaar is ABN AMRO trouwe partner van de Dutch Green Building Week, de jaarlijkse week in september die in het teken staat van duurzaam bouwen. Wat is het geheim van dit goede huwelijk? Manager partnerships Niina Pussinen, category manager vastgoedbeheer Rob Vermeij en sector banker vastgoed Petran van Heel van ABN AMRO vertellen erover.

CFP Green Buildings scoort met verduurzamingstools ook buiten de landsgrenzen

Waar we tijdens een WK voetbal 17 miljoen bondscoaches hebben, zijn er in Nederland evenveel duurzaamheidsmanagers in de ogen van CFP Green Buildings. Om die 17 miljoen op weg te helpen, ontwikkelen Bram Adema en zijn CFP al ruim 15 jaar betrouwbare online tools om hen daarin te faciliteren. Inmiddels zijn daardoor al zo’n 300.000 gebouwen verduurzaamd. En die inspanningen bleven ook buiten onze landsgrenzen niet onopgemerkt.

De Groene Stad

Water wil altijd naar het laagste punt. Laat dat nu voor een stad als Rotterdam, die voor meer dan driekwart onder het niveau van de Maas ligt, een bijzonder onhandige eigenschap zijn. Daarom is het belangrijk om water zo lang mogelijk vast te houden op de plek waar het valt. Dat lukt met groen. Rotterdam investeert de komende jaren flink in een groene stad.

Deel deze pagina