Toekomstbouwers aan het woord

Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een toekomstbestendig gebouwde omgeving. We spraken een aantal koplopers over hun toekomstdromen.

a.s.r.

'Wonderwoods laat zien dat stenen en groen perfect samengaan'

“Voor ASR Real Estate is een project meer dan een vastgoedbelegging en mooie architectuur; het is ook een mindset”, zegt Robbert van Dijk, Managing Director van het ASR Dutch Core Residential Fund. “Met de lange termijn belegging in Project Wonderwoods willen we laten zien dat natuur en stenen perfect samengaan. Het is een project waar je woont, werkt en recreëert, midden in de stad en midden in het groen. Dat is best bijzonder.”

KONE wil kennis leveren en gezamenlijk CO₂-uitstoot reduceren

“De producten die wij leveren voor de gebouwde omgeving, moeten duurzaam zijn”, zegt Harold Bussing, algemeen directeur van KONE Nederland. “Wij doen dit vanuit een stuk verantwoordelijkheidsgevoel. Onze installaties verbruiken immers stroom en we produceren heel veel materialen. Ik vind dat je daar zeer bewust mee moet omgaan.”

DLA Piper: Duurzaam bouwen is een bewuste keuze

“Wij zetten ons juridisch advies internationaal in”, vertelt Arjen de Snoo, advocaat Omgevingsrecht bij DLA Piper. “Duurzaamheid eindigt niet bij de landsgrenzen, maar dat geldt ook voor antwoorden en oplossingen.”

Dura Vermeer: in doen verbinden, in groen vooruit

Energietransitie, circulariteit, biodiversiteit, klimaatinculsief; duurzaamheid wordt steeds complexer. Daarom pleit Jurgen Schoenmakers, duurzaamheidsmanager bij Dura Vermeer, voor een cultuur- en gedragsverandering binnen de bouw. “We moeten vaker en eerder in het proces de verbinding zoeken tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers; in de hele keten. En we gaan ons langer committeren aan gebouwen.”

Mediapartners

Deel deze pagina