Paris Proof-partners innoveren

Een gebouw is Paris Proof als het zeer energiezuinig is. Gemiddeld genomen moeten de panden in Nederland met twee derde bezuinigen op energiegebruik ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dat vraagt om innovaties en slim omgaan met de mogelijkheden die er nu al zijn. De themapartners Paris Proof laten zien dat het mogelijk is om de eerste grote stappen te zetten naar een Paris Proof gebouwde omgeving.

TNO

Warmte-absorberende verf zorgt voor win-winsituatie

De oppervlakte van daken wordt in Nederland inmiddels op grote schaal gebruikt voor elektrische energieopwekking, met behulp van zonnepanelen. Maar hoe kan ander ongebruikt oppervlak bijdragen, zoals bijvoorbeeld een gevel? Die vraag was voor Paris Proof-partner TNO aanleiding om in de mogelijkheden van warmte-absorberende verf te duiken.

Signify

De absolute duurzame wereldtop staat in Amsterdam

Het Amsterdamse EDGE Olympic is ontworpen om slim en spaarzaam met energie om te gaan. Het superzuinige pand is energieneutraal op stadsniveau. En een uitmuntende score op energiezuinigheid is niet de enige reden dat dit innovatieve gebouw bij de wereldtop van duurzaamheid hoort.

Vattenfall

Vastberaden op weg om ambities te realiseren

Fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken; uit de doelstelling van Vattenfall spreekt ambitie en vastberadenheid. Elementen die ook geborgd zijn in de Paris Proof ambitie van DGBC. Hoe werkt Paris Proof-partner Vattenfall achter de schermen aan beide doelstellingen?

Deel deze pagina