(Geen) Tijd verliezen

"Tijdens de treinreis terug van onze familievakantie in Spanje tipt mijn vrouw me op een nieuw nummer: 'Tijd Verliezen - Racoon.’ We moeten nog tien uur ‘treinen’ voordat we thuis zijn. Dus ik heb ruim de tijd om het lied uitgebreid te beluisteren. Ik zet mijn koptelefoon op en start het nummer. Bart van de Weide zingt over de band tussen hem en zijn zoon. Niets is zo fijn om tijd te verliezen aan gewoon samen zijn.

Het gevoel herken ik helemaal. Zojuist nog speelde ik in onze coupé Stratego met mijn zoon. Ik genoot van de pret die mijn zoon had toen hij de vlag veroverde. Nu zit hij verdiept in een sudoku en kruipt hij dicht tegen me aan.

Mijn gedachten gaan terug naar de afgelopen vakantieweek. De hele week heb ik ‘tijd verloren’ met mijn familie in Spanje. De herinneringen zijn nog warm en ik voel me gelukkig. Ik voel dat er op mijn arm geklopt wordt. Mijn zoon ziet buiten flamingo’s staan en die moet ik natuurlijk ook zien.

Wat gun ik iedereen dit soort momenten. In het bijzonder mijn eigen kinderen. Wat zou het fijn zijn als zij later ‘tijd kunnen verliezen’ met hun kinderen. Ik besef dat dit niet vanzelfsprekend is. Onder andere het IPCC rapport van afgelopen zomer en de waarschuwing van het KNMI in oktober maken duidelijk dat we nu moeten kiezen voor de toekomst. Ook in onze sector moeten we stappen zetten om klimaatverandering af te remmen.

De trein raast verder, de flamingo’s zijn weer verdwenen en bergen verschijnen. Nog tien uur om de tijd te verliezen door naar buiten te staren en te genieten van mijn gezin. En dan morgen weer aan het werk. Want op het gebied van klimaat is er geen tijd te verliezen." Rudy van der Helm, manager Ontwikkeling en Beheer Dutch Green Building Council

Neem contact op e-mail: helpdesk@dgbc.nl Telefoon: +31 (0)88 - 55 80 100 Adres: Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag

Ook expert of assessor worden? Bekijk hier de aankomende trainingen Blijf op de hoogte van BREEAM-NL Lees hier het laatste nieuws